datingadressen

Casual Dating

Casual Dating

casual-datingCasual Dating kan het best uitgelegd worden als een geheel vrijblijvend contact of afspraakje, van beide kanten, dat eventueel kan leiden tot een ongedwongen, informele ontmoeting of zelfs een relatie.
De betrekkelijke anonimiteit van internet biedt hiervoor een uitstekende uitgangspositie.
Het is daarom niet verwonderlijk dat het aantal datingsites dat hier op inspeelt explosief toeneemt, want er is tegenwoordig een groeiende belangstelling voor casual dating.
Met moderne en geavanceerde media-apparatuur, zoals iphones, tablets, apps etc. kan het snel, discreet en ongezien, op het werk, thuis of onderweg.
Je hoeft je laptop of desktop er niet meer voor op te starten en je laat thuis geen sporen of browsergeschiedenis achter.
Waren het vroeger bijna altijd de mannen die graag eens vrijblijvend op datingsites surfden, tegenwoordig zijn het vooral veel vrouwen die graag hun horizon willen verbreden.
53% van de Nederlandse vrouwelijke singles zoeken online naar een nieuwe levenspartner; één vierde hiervan (26%) is ook op zoek naar (of uitsluitend op zoek naar) een erotische partner.
Casual dating wordt vaak als eufemisme genoemd voor een “one night stand” , ten onrechte, omdat casual dating niet altijd in seks hoeft uit te monden, al willen de meeste datingsites ons dit graag willen laten geloven.
Ook wordt casual dating vaak in verband gebracht met buitenechtelijke relaties, natuurlijk gebeurt dat veel, maar het kan zo maar zijn dat een single, die nog niet toe is aan een vaste relatie, zijn toevlucht neemt tot casual dating dat kan uitgroeien tot een ‘no strings attached’ relatie.
Het is vrijheid blijheid en het verplicht tot niets, hoewel uit onderzoek is gebleken dat ca. 30% van deze ongedwongen en vrijblijvende relaties uiteindelijk toch nog uitmondt in een vaste relatie. Dit geldt voor zowel getrouwden als singles.
In Nederland zijn er een aantal datingwebsites die zich specialiseren op het gebied van casual dating, er zit helaas veel kaf tussen het koren, laat u zich vooral niet misleiden door z.g. gratis casual datingsites.
Inschrijven is bij elke datingsite gratis, bij de meesten ben je dan in staat om eens op je gemak rond te kijken.
Wil je daarna wat verder, zoals b.v. contact maken met andere leden, dan zit daar een kostenplaatje aan vast, de hoogte daarvan verschilt per website.
De kwaliteit van de profielen verschilt onderling ook, soms worden profielen gecheckt, maar het komt ook voor dat er gebruik wordt gemaakt van fakeprofielen.
Zelfs als beheerders van datingsites ter goeder trouw zijn, dan nog bestaat de mogelijkheid dat er leden zijn die een vals profiel hebben ingevuld.
Het is vrijwel onmogelijk dit waterdicht te maken, tenzij er met geldige identificatie bewijzen wordt gewerkt, maar dat gaat dan weer ten koste van de anonimiteit, niet geschikt voor casual dating.
Kortom, casual dating is altijd avontuurlijk en kan tot verrassingen leiden, zowel negatief als positief, bezint eer ge begint.