datingadressen

Dating

Veilig daten: 4 tips

Het internet biedt talloze mogelijkheden om nieuwe mensen te leren kennen. Online nieuwe mensen leren kennen kan op veel verschillende manieren. Sommige mensen hebben contact met anderen waarmee zij een interesse of passie delen via een forum, maar er zijn ook mensen die het internet gebruiken om een nieuwe partner te zoeken. Er zijn tegenwoordig veel verschillende datingsites die zich vaak op één doelgroep in het bijzonder richten. Zo kun je als hoogopgeleide bijvoorbeeld gebruikmaken van Parship. Als je online gaat daten, is het van belang om dit veilig te doen. Deze tips kunnen je daarbij helpen. 

Gebruik een betrouwbare datingapp of site

Als je in je eigen omgeving moeite hebt met het vinden van een partner, kun je gebruikmaken van een datingapp of site. Het is daarbij wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je enkel gebruikmaakt van een betrouwbare datingapp of site. Niet iedere website die gericht is op het bij elkaar brengen van singles is namelijk even betrouwbaar. Dit kan met verschillende aspecten te maken hebben. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat er geen verificatie nodig is om een account aan te maken. Als dit het geval is, weet je niet zeker of degene met wie je contact hebt, wel is wie jij denkt dat het is. Ook kan het zo zijn dat er niet discreet met je gegevens wordt omgegaan, wat voor vervelende situaties kan zorgen. 

Vergelijk de mogelijkheden die je hebt

Het kan lastig zijn om te beoordelen welke datingsite betrouwbaar is en welke niet, vooral als je nog geen ervaring hebt met online daten. Daarom is het raadzaam om de mogelijkheden die je hebt met elkaar te vergelijken. Het vergelijken van datingsites kun je gemakkelijk doen via het internet. Je kunt dan gebruikmaken van een site als deze, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf op zoek te gaan. Echter, deze tweede mogelijkheid is enkel aan te raden als je ook echt weet waar je op moet letten. Iedere site probeert betrouwbaar over te komen, waardoor het handig kan zijn om een vergelijkingssite te gebruiken. Hierop wordt overzichtelijk weergegeven wat de goede en minder goede punten van een datingsite zijn. Indien je er toch voor kiest om zelfstandig op onderzoek uit te gaan, is het vooral verstandig om te kijken of een datingsite het Keurmerk Veilig Daten heeft. 

Deel niet te veel persoonlijke informatie

Je bent op zoek naar een nieuwe partner, dus het is niet gek dat je jezelf goed wilt presenteren op jouw profiel op een online datingsite. Toch is het belangrijk om niet te veel persoonlijke informatie te delen. Deel bijvoorbeeld geen contactgegevens en houd ook je adres geheim. Ook is het slim om je achternaam niet op je profiel te delen. Wanneer je met iemand aan het chatten bent die je kent via een datingsite, is het tevens verstandig om terughoudend te zijn met het delen van persoonlijke informatie. Je weet immers niet zeker wie je voor je hebt en wat diegene met deze informatie kan doen. Als je twijfelt of het verstandig is om bepaalde informatie te delen met iemand waarmee je bent gematcht, kun je voor jezelf het best de vergelijking maken met een wildvreemde op straat, zou je hier de desbetreffende informatie mee delen? In feite ben je namelijk aan het chatten met iemand die je helemaal niet kent, en moet je dit gesprek ook op deze manier behandelen. 

Schakel de locatie van je telefoon uit

Er zijn veel datingapps die o.a. jouw locatiegegevens gebruiken. Normaliter is dit met het doel om jou in contact te brengen met andere singles in jouw omgeving. Een goed voorbeeld hiervan is de app Happn. Deze app probeert je in contact te brengen met mensen die je in het echt tegen bent gekomen. Fijn als je die ene leuke man of vrouw uit het café wilt spreken, maar minder leuk wanneer je op een familiereünie of uitstapje met je werk bent geweest. Het is immers niet wenselijk om familieleden of collega’s tegen te komen op een datingsite, vooral niet als je niet wilt dat iedereen weet dat jij deze site gebruikt. Daarom is het verstandig om in ieder geval op dit soort momenten geen gebruik te maken van de locatieservice van je telefoon. 

Gebruik een VPN

Het is niet voor iedereen wenselijk dat hun ware locatie of woonplaats wordt weergegeven op hun profiel op een datingsite of app. Indien dit bij jou ook het geval is, is het aan te raden om een VPN te installeren en te gebruiken. Dat komt doordat een VPN jouw werkelijke locatie kan verhullen, waardoor een app die jouw locatie automatisch bepaalt, om de tuin wordt geleid. Een VPN installeren is over het algemeen erg eenvoudig. Een VPN zorgt er na het installeren en activeren van alle software voor dat jouw dataverkeer via een externe server wordt omgeleid. Dit heeft als resultaat dat de datingsite de locatie van de server ziet en dus niet jouw locatie. Vaak kun je kiezen uit verschillende servers, waardoor je de mogelijkheid hebt om jouw (ogenschijnlijke) locatie zelf te bepalen. 

Voordelen van het gebruik van een VPN

Als je gebruikmaakt van een VPN om jouw werkelijke locatie te verhullen voor een datingsite, brengt dit ook andere voordelen met zich mee. Het is bijvoorbeeld zo dat een VPN een extra laag van beveiliging aan je dataverkeer toevoegt. De informatie die jouw apparaat deelt met het internet wordt niet alleen omgeleid via een andere server, maar wordt ook versleuteld. Dit zorgt ervoor dat mensen die toegang hebben tot deze gegevens er nog steeds niets mee kunnen. Het is dus, los van het verbergen van je locatie, sowieso verstandig om een VPN te gebruiken.

Tip: schrijf je GRATIS in bij deze datingsites:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *