datingadressen

Profiel niet verwijderd

Profiel niet verwijderdWaarom is jouw profiel niet verwijderd ?
Ok, je hebt je geregistreerd bij een dating website en hebt een profiel aangemaakt, waarin je natuurlijk je van je beste kant laat zien.
Daarom heb je natuurlijk ook een paar mooie, duidelijke en recente foto’s van jezelf toegevoegd, anders kijkt er natuurlijk geen hond op jouw profiel.
Maar naar verloop van tijd besluit je toch maar je datingactiviteiten te beëindigen, hetzij omdat je jouw ware liefde hebt gevonden, zoals veel datingsites verkondigen, ofwel dat je het, zwaar teleurgesteld, helemaal gehad hebt met dat datinggedoe op internet en het weer in een bar of dancing wil proberen.
Dus je (meestal betaalde) lidmaatschap opzeggen en je profielgegevens inclusief foto’s verwijderen…….maarreh….gaat dat zomaar?
Op de meeste grote Nederlandse datingsites is dat meestal geen probleem, al kan het soms wel even duren voor je uit de database bent verwijderd (we nemen maar aan dat zoiets ook gebeurt).
Ben je echter ingeschreven op een buitenlandse site, dan kan dat wel eens een héél ander verhaal zijn. Immers veel grote internationale dating websites staan toe, uiteraard tegen betaling, dat andere datingbedrijven de gegevens uit de database over nemen, met een mooi woord wordt dat “koppelen” genoemd.
Nu zou je zeggen, prima, maar mijn gegevens zijn toch verwijderd uit de database? Misschien wel, maar alleen maar uit de database van de website waar je bent ingeschreven, maar als die gegevens al vóór die tijd naar een ander bedrijf zijn overgeheveld, sta jij daar met je pasfoto of je tocus elders nog mooi te lonken!
Het vervelende is dan dat het gaat om tientallen andere datingsites, allemaal met hun eigen uitstraling en voorwaarden. Je weet ook niet welke sites jouw gegevens misbruiken.
Daarnaast is er nog het dievengilde op internet dat links en rechts gestolen afbeeldingen op obscure website’s deponeren om maar aan bezoekers te komen.
Sta je met een interessante foto of leuk filmpje op internet dan kom je daar vrijwel nooit meer vanaf, dat gaat een eigen leven leiden.
Dus kan het zomaar gebeuren dat je pas verworven vriendin, terwijl jij met je vrienden een avondje aan het stappen bent, tijdens het surfen op het web jouw tronie tegen komt én nog wel op een adult site!
Dan heb je als je licht schommelend thuis komt héél wat uit te leggen aan je prille geliefde, in het ergste geval kan je de volgende dag opnieuw gaan registreren bij een datingsite!
Zelf heb ik het meegemaakt op een Russische dating site, waar ik tien jaar geleden een foto (gelukkig geen recente en duidelijke) had geplaatst tot voor kort nog mijn profiel inclusief foto’s tegen kwam op een Kazakstaanse datingsite, gelukkig maar dat niet iedereen in Kazakstan zit te snuffelen, mag ik hopen.
Hoe dan ook, wees voorzichtig met je gegevens en zéker je foto’s, lees de voorwaarden en gebruiken van een datingsite goed door, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.
In Nederland valt het dus wel mee omdat de wet hierin  voorziet, maar die geldt b.v. niet in Rusland.

 

cdate-casual